Kineziotejping

02.03.2015 20:48

Kineziotejping

Tejpování provádíme dle konceptu MTC, který vychází z japonské metody kinesio tape Dr. Kenso Kase. Pomocí  tejpovací pásky, která se lepí na tělo, se zvyšuje látková výměna, podporuje hojení, tlumí bolest, koriguje   špatné postavení v kloubu. Tejpy jsou barevné i tělové, nealergenní, mají váhu lidské kůže a jsou velmi  dobře snášeny. Na těle se nechávají až sedm dní.

Díky Kinesio tejpu je možno pozitivně ovlivnit funkci svalů, lymfatického systému a kloubů.

Díky vlnovitému uspořádání lepidla na samotném tejpu dochází k tlakové redukci tkání, tím se zvětšuje prostor mezi kůží a svaly a dochází k regulaci krevního a lymfatického oběhu. Přes stimulaci proprioreceptorů se zlepšuje funkce kloubů a reguluje se svalové napětí.   Redukce bolesti je tak důsledkem tlakového ovlivnění postižených tkání.

Aby bylo tejpování  účinné, je potřeba dodržovat určitá pravidla.Především - tejpování provádí odborně vyškolený terapeut. Poslední dobou se stalo tejpování "módní" záležitostí,mnoho lidí si nakupuje nekvalitní tejpy  na různě dostupných místech,doma na sebe někdy doslova "motají" tejpy bez patřičných znalostí....

Nesprávnou aplikací můžeme způsobit mnžství potíží. Vyškolený terapeut zná dobře indikace i kontraindikace, způsob lepení u danných potíží a používá kvalitní tejpy. Aplikaci tejpů volí vždy až po řádném vyšetření!

Správné vyšetření  vede ke správné aplikaci tejpu,který nemusí být aplikován vždy do místa bolesti.Při správné aplikaci je účinek tejpu jednoznačně pozitivní.

Doba aplikace tejpu je 7 dní. Po této době se účinnost tejpu výrazně snižuje, a ikdyž tejp na kůži dobře drží, nemá smysl ho nechávat déle. Je nutné tejp odstranit a nalepit nový. Celková doba léčby tejpováním je v průměru 4 týdny. Délku a způsob léčby volí terapeut dle kinesiologického rozboru a intenzity potíží pac.

Aby bylo dosaženo maximálních výsledků,je vhodné tejpování  kombinovat s další terapií - manuální techniky, cvičení,úprava pohybových stereotypů.

Pro více informací a objednání k léčbě kontaktujte naše terapeuty.

—————

Zpět


Kontakt

Marta Malá ( dříve Macháčková), Vlasta Šašková

Školská 13
Zábřeh
789 01
www.rehabilitacezabreh.cz


583 411 987, 733 665 352